Αφιέρωμα στον καλύτερο σου φίλο.

Οι σκύλοι φτιάχτηκαν για να ομορφαίνουν τον κόσμο.

Παρέα  με την βρεγμένη μουσούδα τους , την γελαστή γλωσσίτσα τους και μια μόνιμη κουνιστή ουρά ο  κόσμος μοιάζει πιο όμορφος .

Απ’ την πρώτη κιόλας στιγμή που θα αποκτήσεις έναν σκύλο  η ζωή σου θα γεμίσει πριν το καταλάβεις. Θα προσθέσεις στην ζωή σου τον καλύτερο σου φίλο που θα σε μάθει ν’ αγαπάς και να νοιάζεσαι ανιδιοτελώς, θα σε κάνει να ερωτευτείς την ζωή ακόμη περισσότερο γιατί θα σου δίνει χρώμα σε κάθε άχρωμη και μουντή σου μέρα μονό με ένα κοίταγμα του.

Οι αταξίες και οι υλικές καταστροφές που θα προκαλέσει είναι βέβαιες. Μπορεί να διαλύσει τα πάντα που νόμιζες ως τώρα σημαντικά  αλλά στην πραγματικότητα δεν θα έχουν τόση αξία πια. Δε θα σε αφήσει να χουζουρέψεις παραπάνω και θα σου γαβγίζει την νύχτα γιατί ακούει θορύβους και θα νοιώθει πως πρέπει να σε προστατέψει. Θα ζητεί μόνιμα την προσοχή σου και τα χάδια σου. Αλλά δεν θα μείνεις ποτέ μόνος σου τα βράδια θα έχεις πάντα κάποιον να σε περιμένει να γυρίσεις .Θα κουρνιάζει στα πόδια σου και θα αφήνεται σε εσένα, αφού όλος του ο κόσμος είσαι εσύ. Θα ενθουσιάζεται με μικρά και ασήμαντα πράγματα  και θα μετατρέπει τις βαρετές σου ημέρες σε αξέχαστες στιγμές.

Γιατί ο σκύλος ξέρει να αγαπά χωρίς επειδή. Αγαπά παρόλο. Δεν τον ενδιαφέρει αν είσαι χοντρός, ψηλός, φτωχός, ιδιοφυΐα, αρκεί να είσαι εκεί να του βάζεις λίγο νεράκι και φαγητό. Αλλά ακόμα και όταν τον παραμελήσεις εκείνος πάλι σε αγαπά.

Άλλωστε μια ανθρώπινη ημέρα ισούται με μια σκυλίσια εβδομάδα, γι’ αυτό και ξέρει πως δεν έχει χρόνο να κρατεί πράγματα για τον εαυτό του, ούτε να τσιγκουνεύεται να προσφέρει την αγάπη του. Ο σκύλος είναι πλάσμα γενναίο και κυνηγά ότι αγαπά γι αυτό τα βράδια θα κουρνιάσει στην αγκαλιά σου.

Αν οι άνθρωποι αγαπούσαμε όπως οι σκύλοι, ο κόσμος μας σίγουρα θα γινόταν καλύτερος.