10+1 αλήθειες για γάτες

Η γάτα είναι ένα παρεξηγημένο ζώο. Ή που θα έχει φανατικούς λάτρεις, ή ανθρώπους που τις σιχαίνονται. Ταυτισμένες με την έννοια της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας, ο κόσμος πιστεύει λανθασμένα πως οι γάτες, δεν δένονται, δεν αγαπάνε και δεν αναγνωρίζουν αφεντικό. Θεωρούν πως έχουν μόνο εστία και εκμεταλλεύονται όποιον τις ταΐζει.

Δεδομένου μάλιστα πως η γάτα είναι το μοναδικό κατοικίδιο ζώο που αποφάσισε το ίδιο να γίνει οικόσιτο και να εξημερωθεί, θα έπρεπε κανείς να καταλάβει πως ο μύθος της «αδυσώπητης εκμεταλλεύτριας» που την ακολουθεί είναι πέρα για πέρα άδικος. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε 10+1 αλήθειες που αφορούν την γάτα.

  1. Η μύτη κάθε γάτας είναι μοναδική, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα στους ανθρώπους.
  2. Η γάτα δεν μπορεί να δει  κάτω από τη μύτη της. Γι’ αυτό μπορεί να μη δει την τροφή που βρίσκεται ακριβώς μπροστά της.
  3. Ο Νικολά Τέσλα είχε την ιδέα να μελετήσει τον ηλεκτρισμό μετά από ένα στατικό ηλεκτρικό σοκ που του προκάλεσε η γάτα του.
  4. Μια γάτα περνά ένα μεγάλο τμήμα της ζωής της κοιμωμένη. Μια γάτα 9 ετών έχει περάσει 6 από αυτά κοιμωμένη.
  5. Στην αυθεντική εκδοχή της Σταχτοπούτας, η καλή νεράιδα ήταν γάτα.
  6. Όσο περισσότερο μιλάς στη γάτα σου, τόσο περισσότερο θα σου μιλά και αυτή,  νιαουρίζοντας.
  7. Μια γάτα μπορεί να πηδήξει 5-7 φορές το μήκος της με ένα άλμα.
  8. Οι γάτες δεν έχουν αίσθηση της γλυκιάς γεύσης. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει λόγω κάποιας μετάλλαξης στον υποδοχέα της γλυκιάς γεύσης.
  9. Οι γάτες μπορούν να πιουν θαλασσινό νερό. Σε αντίθεση με τον άνθρωπο, τα νεφρά της γάτας μπορούν να φιλτράρουν το αλάτι.
  10. Μπορούν να καταπιούν και να χωνέψουν το φαγητό τους χωρίς να το μασήσουν.

Έξτρα πληροφορία : Μια γάτα είναι γρηγορότερη από τον γρηγορότερο άνθρωπο στον κόσμο.