WORLD ANIMAL DAY

Συγκάτοικοί μας στον πλανήτη Γη και οι πιο πιστοί μας φίλοι ,

Σήμερα στις  4 Οκτώβρη τα ζώα έχουν την τιμητική τους.

Μπαίνουν στην καθημερινότητά μας για να κατακτήσουν ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μας αλλά το καθένα ζητάει τη δική του, ιδιαίτερη φροντίδα.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931, σε ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τους συγκατοίκους μας στον πλανήτη και να δούμε ότι η κακοποίηση και η δυστυχία που προκαλούμε στα ζώα είναι ένα πανανθρώπινο ζήτημα με πολλές προεκτάσεις  όπως στα  ζώα της άγριας πανίδας δολοφονούνται ως «σπορ», τα ζώα που εγκαταλείπονται στους δρόμους και κακοποιούνται καθημερινά με  απαξιωτικούς τρόπους. Το ανεξέλεγκτο εμπόριο ζώων, νόμιμο και παράνομο, πλασάρει διαρκώς στην αγορά εκατομμύρια ζώα-εμπόρευμα, με καταστροφικές για τα ζώα συνέπειες.

Δισεκατομμύρια παραγωγικά ζώα εκτρέφονται κάτω από εντελώς αφύσικες μεθόδους και σφαγιάζονται με ελάχιστο σεβασμό στην ύπαρξή τους· εκατομμύρια ζώα εκτρέφονται και θανατώνονται για τη γούνα τους για να καταλήξουν άχρηστα προϊόντα πολυτελείας· σε κάποιες χώρες, ζώα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα για την παρασκευή καλλυντικών προϊόντων και εκατομμύρια άλλα βασανίζονται και θανατώνονται για μια ολοένα και αμφισβητούμενη «πρόοδο» της επιστήμης.

Τα ζώα μας χρειάζονται κάθε μέρα διπλά τους όχι μονό 1 ημέρα τον χρόνο. Για να μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα τους αλλά και για να σταματήσουμε την κακοποίηση και την δυστυχία που τους προκαλούμε .