Πάμε βόλτα;

Η βόλτα είναι για τους σκύλους η πιο βασική μορφή κοινωνικοποίησης και εκτόνωσης!

Πέρα από τον καθημερινό περίπατο ,όταν υπάρχει λίγος ελεύθερος χρόνος μπορείτε να επιβραβεύσετε τον τετράποδο φίλο σας και να απολαύσετε μαζί του έναν υπέροχο περίπατο και αρκετό παιχνίδι σε όμορφα πάρκα .

H βόλτα με το κατοικίδιό σας είναι κάτι παραπάνω από μια απλή βόλτα. Είναι μια καλή ευκαιρία για έναν περίπατο, για να χαλαρώσετε, να ηρεμήσετε και να γυμναστείτε.

Έρευνες επίσης έχουν δείξει πως οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να σταματήσουν και να μιλήσουν μαζί σας όταν περπατάτε με έναν σκύλο. Πηγαίνοντας στο πάρκο με το σκυλί μπορεί να αποτελέσει αφορμή για γνωριμία με άλλους ζωόφιλους.

Ας βγούμε έξω λοιπόν !

Επιλέξτε ένα πάρκο που θα είναι φιλικό ως προς τον σκύλο σας , έτσι ώστε να περιορίσετε τυχόν απρόοπτα ατυχήματα , εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα μπολάκια νερού , με αρκετές λιχουδιές επιβράβευσης για να μπορέσετε να δώσετε  στην βόλτα σας και  έναν  εκπαιδευτικό χαρακτήρα .

 

Και μην ξεχνάτε…να είστε πάντα εφοδιασμένοι με τις ειδικές σακουλιίτσες  για τα περιττώματα του μικρού σας φίλου.

Extra tip : Αποφύγετε να ταΐσετε τον σκύλο σας  αν πρέπει  να μετακινηθείτε με κάποιο μέσο (π.χ. αυτοκίνητο)  .Έτσι θα περιορίσετε την ανάγκη του για τουαλέτα αλλά και την πιθανή ναυτία.